AYAM PANDAN BEREMPAH

29 September 2009


AYAM PANDAN BEREMPAH


Bahan-bahan :
1/2 ekor Ayam

2 biji Bawang merah
1 biji Bawang Besar
3 ulas Bawang putih
5 tangkai Cili kering
1 inci Halia
*kisar kesemua bahan ini

1 camca besar Sos Tiram
2 camca besar Sos Cili
1 camca besar Jintan Manis
1 camca besar Rempah kari
sedikit garam

daun pandan untuk membalut ayam
minyak secukupnya untuk menggoreng


Cara-cara:
1. Bersihkan ayam.
2. Gaulkan ayam bersama kesemua bahan dan perap selama 1jam.
3. balutkan ayam dengan daun pandan dan goreng sehingga masak.

0 ulasan:

Catat Ulasan

Rizaida Home Bakery Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino