AYAM PANDAN BEREMPAH
Bahan-bahan :
1/2 ekor Ayam
2 biji Bawang merah
1 biji Bawang Besar
3 ulas Bawang putih
5 tangkai Cili kering
1 inci Halia
*kisar kesemua bahan ini
1 camca besar Sos Tiram
2 camca besar Sos Cili
1 camca besar Jintan Manis
1 camca besar Rempah kari
sedikit garam
daun pandan untuk membalut ayam
minyak secukupnya untuk menggoreng
1 biji Bawang Besar
3 ulas Bawang putih
5 tangkai Cili kering
1 inci Halia
*kisar kesemua bahan ini
1 camca besar Sos Tiram
2 camca besar Sos Cili
1 camca besar Jintan Manis
1 camca besar Rempah kari
sedikit garam
daun pandan untuk membalut ayam
minyak secukupnya untuk menggoreng
Cara-cara:
1. Bersihkan ayam.
2. Gaulkan ayam bersama kesemua bahan dan perap selama 1jam.
3. balutkan ayam dengan daun pandan dan goreng sehingga masak.
1. Bersihkan ayam.
2. Gaulkan ayam bersama kesemua bahan dan perap selama 1jam.
3. balutkan ayam dengan daun pandan dan goreng sehingga masak.
0 ulasan:
Catat Ulasan