
31 Januari 2010
30 Januari 2010
28 Januari 2010
KEK COKLAT LEMBAB...KAK YANI
BERAT : 2.5 kg
SAIZ : 8.5" x 15"
KEK : KEK COKLAT LELBAB
FROSTING : CHOCOLATE GANACHE
DECO : CHOC + JELLY
Tempahan kak Yani yang dok di perlis..nak kek coklat 2kg...untuk makan-makan..tq
Ni plak anatara kek yang dah siap dibakar....2 biji kek besar tu untuk kek coklat 2 kg..dan sy kecik tu untuk kek coklat 1 kg nak bagi kat Pakcik WEE [my pak menakan..]..
24 Januari 2010
KEK BESDAY...ZAFIRA
BERAT : 1.5 KG
KEK : KEK SPAN MARBLE CHOC+VANILLA
FROSTING : BUTTERCREAM + CHOC GANACHE
DECO : JELLY+CHERRY+CHOC SHAPE
KEK COKLAT LEMBAB...
KEK : KEK COKLAT LEMBAB
FROSTING : CHOCOLATE GANACHE
DECO : BUTTERCREAM+WAFER ROLL+CHOC
23 Januari 2010
KEK BESDAY...MOHD ADIB
KEK BESDAY... AKIB
KEK : KEK SPAN STRAWBERRY
BERAT : 2.5 kg
SAIZ : 8.5" x 15"
Kek ni ditempah oleh orang perlis...request nak kartun je...so kita pun plan nk lukis la apa2 yang mudah...last2 dapat permintaan nak upin & ipin plak..dah tengah malam...nak stat deco pun kelam kabut je...mana nk cari imej si upin ipin tu...costumer kata...lukis je laa janji ada 2 kartun org...anak baru 4 tahun kot...x per....dah kata lagu tu..kita pun lukis je laaa....jadi muka sapa ntah...
20 Januari 2010
KEK COKLAT...PENGANTIN
SAIZ : 9"
BERAT : 1.2 KG
KEK : KEK COKLAT LEMBAB
FROSTING : CHOCOLATE GANACHE
DECO : LOVE SHAPE CHOCOLATE, GUMPASTE FLOWER, CHERRY
Lagi satu kek ni lewat gak masuk entry..dulu penah wat kek kat Rosiah+Fendi ni...kek coklat gak...sebab depa ni memang favourite dengan chocolate.....simple ke sebab nak buat hantaran je...
KEK COKLAT LEMBAB... MAJLIS PERPISAHAN KELAS
PUDING KRISTAL...

Puding kristal ni sebenarnya puding perisa strawberry dan di tambah dengan jelly warna warni sebagai 'kristal'nya...sedap.....mcm susu Dutchlady perisa strawberry tu....ni resipinya..leh la try..
PUDING KRISTAL
Bahan-bahan :
40 gm Agar-agar
1 liter Susu Dutchlady perisa strawberry
300 ml Air
200 gm Gula
*jelly/sumi warna warni
Cara-Cara :
1. Didihkan air dengan agar-agar hingga larut.
2. Masukkan gula dan sesuaikan rasa manis.
3. Apabila gula dah larut, masukkan susu dan tutupkan api.
4. Tuang adunan ke dalam loyang dan biarkan hingga suam.
5. Taburkan jelly kedalam adunan dan simpan dalam fridge sampai beku.
18 Januari 2010
KEK 2 TIERS...PINK+PUTIH





SAIZ : 6" + 12"
BERAT : 800G + 1.8 kg
KEK : KEK SPAN PANDAN + KEK SPAN STRAWBERRY
FROSTING : ROLLED FONDANT
DECO : ROYAL ICING ROSES
Kek pengantin 2 tingkat ni pun baru nak masuk entry bln ni...sebab lewat sikit.....buat sama hari dengan kek merah putih tu....yang ni order dari Yuziana atau panggil Ina...orang Kuala Kedah jugak...kawen sama hari iaitu 26 Dis 09...kerja di Kulim Hi-Tech...tempah awal untuk majlis potong kek.....tq....
14 Januari 2010
KEK 2 TIERS...MERAH+PUTIH



BERAT : 800G + 1.8 kg
KEK : KEK SPAN PANDAN + KEK SPAN STRAWBERRY
FROSTING : ROLLED FONDANT
DECO : ROYAL ICING ROSES
Kek kahwin ni di order oleh anak sedara pakcik yang bertugas sebagai doktor pakar di hospital kuantan..mendapat jodoh dengan leftenan muda juga bertugas di kuantan...tapi dua-dua asal org kedah...berkahwin pada 26 Dis 09 ari tu...
12 Januari 2010
KEK COKLAT...SHELL JELLY
BERAT : 1.0 KG
SAIZ : 10"
KEK : KEK COKLAT
FROSTING : CHOCOLATE GANACHE + BUTTERCREAM
DECO : JELLY, CHOCOLATE, CHERRY
Kek ni urgent order dr mak kepada besday girl yang tempah barbie doll kek ari tu..Robiahtul...nak bawak ke sekolah untuk makan-makan...so.....deco pun simple je...penuh dgn cekelat dan jeli bentuk hidupan laut..
MY BESDAY...10.01.10
09 Januari 2010
KEK SPAN...PRINCESS
KEK COKLAT...PRINCESS
KEK COKLAT...HAPPY FAMILY
SAIZ : 11"
BERAT : 1.0 KG
KEK : KEK COKLAT LEMBAB
FROSTING : CHOCOLATE GANACHE
DECO : LOVE SHAPE CHOCOLATE
Request dari anak buah hasben jugak...yang ni nak boh cekelat banyak-banyak....deco pun simple je....untuk makan-makan...
SELAMAT TAHUN BARU...2010...
SAIZ : 11"
BERAT : 1.0 KG
KEK : KEK SPAN STRAWBERRY
FROSTING : VANILLA BUTTERCREAM
DECO : CHOCOLATE & JELLY
Request dari anak buah hasben untuk kenduri kesyukuran..